Naša hrana

Naše namirnice

Najukusniji zalogaji, prepoznatljivog okusa i kvalitete, uz poseban ugođaj u našim restoranima, dio su svakodnevnog doživljaja čak 40.000 ljudi koji nas dnevno posjete. Vrhunska kvaliteta, standardi i usluga koju pružamo čine nas drugačijima. Dobro došli u McDonald’s!

NAŠE NAMIRNICE

Od polja do stola

Surađujemo isključivo s najboljim dobavljačima koji jamče kvalitetu namirnica, a naš sustav sljedivosti „Od polja do stola“ osigurava da svakoj namirnici, u svakom trenutku, znamo podrijetlo, proizvođača i polje na kojem je uzgojena. Naše namirnice dolaze od provjerenih dobavljača i pritom biramo samo najbolje jer znamo koliko ti je važna kvaliteta.

KRUMPIRIĆI

Savršeno hrskavi krumpirići

Krumpiriće poslužujemo najkasnije 7 minuta nakon prženja, a za savršenu hrskavost pažljivo biramo sorte krumpira i koristimo samo one koje daju najduže komade kao što su Innovator i Russet Burbank, a koje je lako umakati u omiljeni umak. Kako ih pripremamo? Krumpir operemo, ogulimo i pripremimo za prženje u mješavini uljane repice i suncokretova ulja. Ne dolaze u doticaj s mašću ili drugom tvari životinjskog podrijetla kako bi i naši gosti vegetarijanci mogli bezbrižno u njima uživati. Nakon prženja, krumpirići se ocijede od ulja i začine solju, ali isto tako možeš ih zatražiti i bez soli.

ulje prolazi proces redovite dnevne i automatske filtracije, a provjera kvalitete ulja mjeri se na dnevnoj bazi te se shodno tome ulje mijenja

krumpirići dolaze na pladanj gosta najkasnije 7 minuta nakon prženja

Romana

Lollo rosso

Iceberg

Endivia

Frise

DOMAĆE JE DOMAĆE

Domaći dobavljači

Špinat, mrkvu, cherry rajčice, endiviju, iceberg, lollo rosso, romanu i svježi krastavci začini salatnim preljevom po svom guštu. Mi brinemo da uvijek bude svježa, hrskava i hranjiva pa brzo stiže od polja domaćeg dobavljača Fragaria do našeg stola transportom u neprekinutom hladnom lancu pri temperaturi od 1 do 4 °C. Poštujemo domaće partnere. Uz povrće uzgojeno u Fragariji, u našim slasnim burgerima nalazi se i sir iz Dukata, a surađujemo i s Perfom od koje dobavljamo svježa jaja iz podnog uzgoja.

VISOKI STANDARDI

100 posto govedina!

Sočan odrezak u tvom sendviču načinjen je od 100% goveđeg kosanog mesa. Koristi se samo meso prednje četvrti i flam visoke kvalitete, sa 20% prirodne masnoće i bez umjetnih sastojaka. Pečemo ga na grillu bez masnoće pa u sendvič slažemo samo svježe meso kojem na kraju pečenja dodamo sol i papar. Jednostavno, zar ne? Kad biramo s kojim ćemo dobavljačima mesa raditi, važna nam je sljedivost i uzgoj goveda prema najvišim standardima u industriji. Sigurnost hrane u svim fazama postižemo provodeći HACCAP sustav kontrole i prevencije.

koristi se samo meso prednje četvrti i flam visoke kvalitete, sa 20% prirodne masnoće i bez umjetnih sastojaka

Obnovljivi izvori energije

Brinemo o prirodi

U McDonald'su smo, prvi u Hrvatskoj, podržali projekt prerade iskorištenog ulja u biodzel. Sve iskorišteno biljno ulje od 100% uljane repice i suncokreta prikupljamo i predajemo na preradu u biodizel gorivo. Razvijamo i projekte koji će smanjiti uporabu jednokratne plastične ambalaže. Predmete za jednokratnu upotrebu kao što su slamke, pribor za jelo, miješalice, štapići za balone, proizvodi na bazi pjene (npr. pjenaste čaše) u narednim ćemo godinama zamijeniti novima, izrađenima od drugačijih materijala, a sve u skladu sa zakonskim odredbama.

sve iskorišteno biljno ulje od 100% uljane repice i suncokreta prikupljamo i predajemo na preradu u biodizel gorivo

BRINEMO ZA OKOLIŠ

Održivi razvoj

Ponosni smo što naša McCafé kava koju poslužujemo ima poseban Rainforest Alliance certifikat, što znači da kava za vas dolazi isključivo sa certificiranih farmi koje ispunjavaju stroge standarde.
Naše čaše za tople i hladne napitke, posudice za salatu, kartonske vrećice za krumpiriće i kutijice za naše wrapove, hamburgere kao i vrećice za pakiranje hrane za van izrađene su od materijala koji se može potpuno reciklirati ili je djelomično reciklirajući i obnovljiv što znači da već sada u svojim pakiranjima koristimo do 80 posto recikliranih materijala.
Ulažemo i u kemijsku analizu otpada i to u suradnji s neovisnim laboratorijem kako bismo utvrdili postoji li neki sastojak koji se može dodatno reciklirati, a što definitivno mora završiti na odlagalištu.
Energiju štedimo i prelaskom na LED rasvjetu, a puno pažnje pridajemo i uređenju zelenih površina oko McDonald'sa.

koristimo reciklirane materijale kod pakiranja naših proizvoda

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se