McCAFÉ KAVA

Priča o kavi

Kava, taj čarobni napitak koji je u Hrvatskoj sinonim za užitak i dobru naviku, ujedno označava i cijeli jedan životni stil. Stoga smo u McDonald´su svjesni pa našu 100% svježu arabika kavu spravljamo s posebnom pažnjom.

NAŠA ARABIKA

Od polja do šalice

Znaš li što znači natpis na pakiranju „100 % arabica“ i zašto je to tako važno? Odgovor je jednostavan. Natpis „100 % arabica” obavještava te da paket kave sadrži pomno odabrana zrnca jedne vrste kave, a arabica je najpopularnija i najbolja vrsta kave. Uzgaja se još i u Africi, Južnoj Americi i Aziji pa stiže u McCafé gdje se svježe melje i srednje prži te pretvara u tvoj omiljeni napitak.

70% PROIZVODNJE ZAUZIMA PROIZVODNJA ARABIKE U ODNOSU NA ROBUSTA SORTU

Nezreli plod

Zreli plod

Sirova kava

Pržena kava

JESI LI ZNAO?

Biljka kave zapravo je voće!

Plod kave je obično nazvan "bobica" ili "višnja” jer se nekada radilo vino od njenih bobica i pulpe. Sama biljka može poživjeti više od 200 godina, a kad plod postaje crven, spreman je za žetvu. Izvorni naziv kave (qahwah) potječe iz Jemena i označavala je vino. U Turskoj se nazivala kahveh da bi je naposljetku u Nizozemskoj nazvali koffie što je dovelo do coffee.

100% ARABIKA

Začinska aroma

Posebnost je arabice da se sadi na višim područjima jer biljka kave najbolji urod daje kad se sadi na nadmorskoj visini od otprilike 600 do 1800 metara. Zahtijeva ustaljenu klimu, osjetljiva je na štetočine te njezin plod sazrijeva polako. Zrna su joj prilično tvrda i daju aromatičan napitak. Poznata je po začinskoj aromi i finim kiselinama, zbog čega je postigla najvišu cijenu na tržištu kave.

ARABIKA SORTU ZOVEMO I ‘PLANINSKA KAVA’ jer se uzgaja na visinskim plantažama

100% ODGOVORNO

Rainforest Alliance

McCafé kava koju poslužujemo ima poseban Rainforest Alliance certifikat. To znači da kava koju pripremamo za tebe dolazi isključivo sa certificiranih farmi koje ispunjavaju stroge standarde.

Svježe mljevena za svaku šalicu!

ZANIMLJIVOSTI

Za svaki ukus!

U svijetu se dnevno popije 2,25 milijardi šalica kave. Tijekom godine u Europi se konzumira do 160 litara kava po osobi, tj. 4 šalice dnevno. U svijetu se godišnje potroši oko 4,8 kg kave po stanovniku. Prosjek u Europskoj uniji je 5,8 kg, a u Hrvatskoj, prema procjenama, 5,1 kg kave po stanovniku, što znači da Hrvati godišnje “zakuhaju” 22.500 tone kave i prema nekim procjenama, na ispijanje kave troše 2,25 milijuna sati. 98% sadržaja šalice za kavu sastoji se od vode, zato je kvaliteta vode takav važan element u procesu proizvodnje kave.

NAŠI ZAPOSLENICI

McCafé Barista

Djelatnici koji te poslužuju u McCaféu nisu samo stručnjaci u pripremi kave, već i pravi poznavatelji raspoloženja, želja i očekivanja. Vjerujemo da kavu nije dovoljno samo znati pripremiti već je potrebno osluškivati goste kako bi razina usluge uvijek bila na onoj razinu koju od nas i očekuješ. Zato naši djelatnici, bariste McCaféu, prolaze niz internih, eksternih radionica, edukacija i seminara te uče o povijesti kave, umjetnosti kave „Latte Art“ i tehnologiji njezine pripreme.

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se