McCAFÉ KAVA

Priča o kavi

Kava, taj čarobni napitak koji je u Hrvatskoj sinonim za užitak i dobru naviku, ujedno označava i cijeli jedan životni stil. Stoga smo u McDonald´su svjesni pa našu 100% svježu arabika kavu spravljamo s posebnom pažnjom.

NAŠA ARABIKA

Od polja do šalice

Znaš li što znači natpis na pakiranju „100 % arabica“ i zašto je to tako važno? Odgovor je jednostavan. Natpis „100 % arabica” znači da naša McCafe kava sadrži pomno odabrana zrna jedne vrste kave, a arabica je najpopularnija i najbolja vrsta kave. Kod nas u McCaféu ona se uvijek svježe melje za svaku šalicu te nakon toga pretvara u tvoj omiljeni napitak.

70% PROIZVODNJE ZAUZIMA PROIZVODNJA ARABIKE U ODNOSU NA ROBUSTA SORTU

Nezreli plod

Zreli plod

Sirova kava

Pržena kava

JESI LI ZNAO?

Biljka kave zapravo je voće!

Plod kave je obično nazvan "bobica" ili "višnja” jer se nekada radilo vino od njenih bobica i pulpe. Sama biljka može poživjeti više od 200 godina, a kad plod postaje crven, spreman je za žetvu. Izvorni naziv kave (qahwah) potječe iz Jemena i označavala je vino. U Turskoj se nazivala kahveh da bi je naposljetku u Nizozemskoj nazvali koffie što je dovelo do coffee.

100% ARABIKA

Začinska aroma

Naša McCafé kava uzgaja se u Srednjoj Americi i Brazilu, u takozvanom „Pojasu zrna“, obično unutar 1600 kilometara od ekvatora. Biljka kave najbolji urod daje kad se sadi na nadmorskoj visini od otprilike 1000 do 1800 metara i ona zahtijeva ustaljenu klimu. Osjetljiva je na štetočine i njezin plod sazrijeva polako. Zrna su joj prilično tvrda i daju aromatičan napitak, a poznata je po začinskoj aromi i finim kiselinama.

arabika sorta uzgaja se na visinskim plantažama

100% ODGOVORNO

Rainforest Alliance

McCafé kava koju poslužujemo ima poseban Rainforest Alliance certifikat. To znači da kava koju pripremamo za tebe dolazi isključivo sa certificiranih farmi koje ispunjavaju stroge standarde.

Svježe mljevena za svaku šalicu!

ZANIMLJIVOSTI

Za svaki ukus!

Tijekom godine u Europi se konzumira do 160 litara kave po osobi, tj. 4 šalice dnevno, a prosjek potrošnje kave u Europskoj uniji iznosi 5,8 kg, dok je to u Hrvatskoj, prema procjenama, 5,1 kg kave po stanovniku, što znači da Hrvati godišnje “zakuhaju” 22.500 tona kave i prema nekim procjenama, na ispijanje kave troše 2,25 milijuna sati. U Hrvatskoj je kava sinonim za druženje i užitak, a ispijanje kave spada u ritual i doživljaj te označava i cijeli jedan životni stil.

NAŠI ZAPOSLENICI

McCafé Barista

Djelatnici koji te poslužuju u McCaféu nisu samo stručnjaci u pripremi kave, već i pravi poznavatelji raspoloženja, želja i očekivanja. Vjerujemo da kavu nije dovoljno samo znati pripremiti već je potrebno osluškivati goste kako bi razina usluge uvijek bila na onoj razinu koju od nas i očekuješ. Zato naši djelatnici, bariste McCaféu, prolaze niz internih, eksternih radionica, edukacija i seminara te uče o povijesti kave, umjetnosti kave „Latte Art“ i tehnologiji njezine pripreme.

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se