FAQ

Ako imate pitanja ili nejasnoća, vjerojatno se odgovori nalaze niže. Ako svejedno niste pronašli odgovore, javite nam se!

Od čega se pripremaju Chicken McNuggets pileći medaljoni?

Naši pileći medaljoni Chicken McNuggets sastoje se od 100% pilećih prsa vrhunske kvalitete. Mesu dodajemo samo sol i začine pa ga paniramo i potpuno termički obrađujemo prženjem u visokokvalitetnom biljnom ulju od suncokreta i uljane repice u kontroliranim uvjetima, uvijek pri istoj temperaturi i jednakom vremenu prženja. Tko još tako brine o svojim pilećim medaljonima?

Kakvo meso koristite za pripremu Big Mac sendviča?

Big Mac poznat je po 100% goveđim odrescima koji su napravljeni od visokokvalitetnih komada mesa prednje četvrti i flama. U ovim sendvičima nema nikakvih dodataka, boja ni konzervansa. Jedini začini koje koristimo su sol i papar i to tek nakon pečenja na grilu bez dodataka masnoća. Možete biti posve sigurni da su svi naši mesni proizvodi provjerena porijekla i vrhunske kvalitete jer prolaze detaljne kontrole kako bi ispunili stroge standarde i zajamčili zdravstvenu ispravnost.

Kakav krumpir koristite za pripremu pommes fritesa?

Naš poznati pommes frites reže se iz najkvalitetnijih cijelih krumpira posebnih duguljastih sorti naziva Russet i Innovator Russet, uzgojenih ekskluzivno za McDonald’s. Poznati smo u cijelom svijetu baš zbog vrhunske kvalitete i visokog standarda pripreme. Hrskavost postižemo rezanjem dugačkih krumpira na tanke komade, a zlatnu boju prženjem u visokokvalitetnom 100% biljnom ulju od suncokreta i uljane repice. Posebno pazimo da krumpirići nemaju koru kako bi mogli maksimalno uživati u svakom komadiću.

Kakvu salatu poslužujete u McDonald'su?

Salata koja se poslužuje u McDonald’su stvarno raste na domaćim poljima najboljih dobavljača i bere se ručno, a čitav proizvodni proces odvija se pod budnim okom stručnih agronoma. Rezanje i pranje salate u hladnoj vodi te njeno pakiranje odvija se u kontroliranim uvjetima, pri niskoj temperaturi. Od polja pa do vas, salata se u iznimno kratkom vremenu transportira u neprekinutom hladnom lancu pri temperaturi od +1 do +4 *C. Na taj je način u potpunosti sačuvana njena svježina, hrskavost, karakterističan okus i hranjiva vrijednost zbog čega je vrlo bogata vlaknima, mineralima i vitaminima. Gotove porcije salata pravi su odabir kad zatreba vitaminska bomba.

Kakvo ulje koristite za pripremu pommes fritesa, Chicken McNuggetsa i voćnih pita?

Za prženje pommes fritesa, pilećih odrezaka i medaljona, ribljih filea te voćnih pita koristimo 100% biljno ulje suncokreta i uljane repice koji su u prehrani potrebni za rast i razvoj te kao izvor energije.

Svaki od sastojaka prži se u zasebnoj fritezi pri točno određenoj temperaturi i vremenu prženja. Ulje svaki dan filtriramo i provjeravamo njegovu kakvoću specijalnim indikatorima koji mjere količinu slobodnih masnih kiselina te se u skladu s tim ulje redovno mijenjamo. Ulje ima najnižu moguću razinu transmasnih kiselina od samo 2%. Radi se o vrhunskom ulju mješavine suncokretovog i repičinog biljnog ulja koju su razvili vodeći svjetski stručnjaci baš kako bi osigurali da ne podiže zasićene masne kiseline i ne mijenja okus hrane. Zvuči dobro, zar ne?

Kakvu kavu koristite u McDonald'su?

Sva kava koju poslužujemo u McDonald’su, osim što je najviše kvalitete, ima i Rainforest Alliance certifikat koji se odnosi na društveno odgovorno poslovanje. To znači da kava koju pripremamo za vas dolazi isključivo sa certificiranih farmi koje ispunjavaju stroge standarde. Poslužujemo 100% arabica kavu, svježe mljevenu nakon vaše narudžbe.

Može li se u sklopu Happy Meala odabrati voće?

Naravno! Možete je odabrati u okviru mogućih varijanti Happy Meal obroka, ali je kupiti i zasebno. Jabuka, kraljica voća, uistinu ima odlične nutritivne vrijednosti i brojne dokazane dobrobiti za zdravlje pa je svakako trebamo uključiti u našu redovnu prehranu.

Ukusne, slatke i aromatične jabuke uzgaja renomirani domaći proizvođač Fragaria. Jabuka koja vas očekuje u McDonald’su, uzgojena je na domaćim plantažama moslavačkih obronaka uz puno ljubavi i stručne brige agronoma oko svakog detalja kako bi se gostu osigurala njena vrhunska kvaliteta i svježina.

Kakve su sve kombinacije obroka Happy Meal u ponudi?

Poigrajte se i odaberite kombinaciju koja najbolje odgovara vašem djetetu. Bez obzira na kombinaciju, možete biti sigurni da su svi sastojci samo najbolje kvalitete i okusa.

Možete odabrati između Hamburgera, Cheeseburgera, Chicken McNuggetsa, McToasta ili Snack Wrapa. Kako bismo vam olakšali izbor, uz slikovni prikaz sastavnih dijelova Happy Meala, za svaki proizvod možete provjeriti i njegov nutritivni sastav, energetsku vrijednost te odmah dobiti informaciju o alergenima, što je osobito važno za svakog roditelja čije je dijete alergično na pojedine sastojke hrane. U Happy Mealu moguće je kombinirati i Pommes Frites - mali, domaću svježu jabuku ili svježu salatu. I ono najbitnije, uz obrok dolazi igračka iz aktualnog programa. Informacija za prave kolekcionare – igračku je moguće kupiti i zasebno.

Što se događa s upotrijebljenim uljem iz McDonald'sa?

Upotrijebljeno ulje iz McDonald’sa u Hrvatskoj se predaje na preradu u biodizel gorivo.

Mogu li naručiti sendvič bez umaka?

Naravno! Možete ga naručiti bez krastavaca ili salate. Ako baš želite, možete ga naručiti i bez sira.

Mogu li naručiti krumpiriće bez soli?

Možeš, samo unaprijed naglasite našem kolegi i uživat ćete u pommes fritesu bez soli.

Koliko često filtrirate i mijenjate ulje u kojem pripremate hranu?

Ulje filtriramo svaki dan i provjeravamo njegovu kakvoću specijalnim indikatorima koji mjere količinu slobodnih masnih kiselina. U skladu s vrijednostima indikatora ulje redovito mijenjamo. Naše ulje ima najnižu moguću razinu transmasnih kiselina od samo 2%. Ako si zabrinut radi zasićenih masnih kiselina, nema brige jer se radi se o vrhunskom ulju mješavine suncokretovog i repičinog biljnog ulja koju su razvili najveći svjetski stručnjaci kako bi osigurali da ne podiže zasićene masne kiseline i ne mijenja okus hrane.

Postoje li podaci o nutritivnim vrijednostima za sve McDonald'sove proizvode i gdje ih se može pronaći?

Mi smo jedini koji transparentno otkrivamo sve informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog proizvoda, uključujući i podatke o alergenima. Sve te podatke možeš pronaći na podlošku ispod naručenog obroka. Za one koji detaljnije žele proučiti nutritivne vrijednosti, podaci su dostupni za svaki proizvod na web stranici www.mcdonalds.hr.

Postoje li podaci o alergenima za sve McDonald'sove proizvode i gdje ih se može pronaći?

Podatke o alergenima za svaki proizvod, zajedno s detaljnim informacijama o nutricionističkim vrijednostima proizvoda možete pronaći na podlošku koji dobijete na pladnju s narudžbom. Ako želiš saznati više iz udobnosti svojeg doma, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr.

Koliko prosječno kalorija sadrži McDonald'sov Shake?

U prosjeku, mali Shake ima 220 Kcal, a veliki Shake 440 Kcal. Sve nutritivne vrijednosti možeš detaljnije proučiti na podlošku ako si u restoranu ili na web stranici ako si doma - www.mcdonalds.hr.

Koliko prosječno kalorija sadrži obrok Happy Meal?

Ovisno o odabranoj kombinaciji Happy Meala, razlikuje se i kalorijska vrijednost pojedine kombinacije. U prosjeku, Happy Meal ima oko 645 Kcal. Kako bi bili sigurni koliko kalorija vaše dijete unosi u organizam, provjerite na podlošku pladnja ili na web stranici www.mcdonalds.hr.

Koliko prosječno kalorija sadrži Chicken McNuggets McMenu?

Ovisno o odabranoj varijanti Chicken McNuggets McMenua razlikuje se i broj kalorija. U prosjeku, Chicken McNuggets McMenu koji se sastoji od 6 pilećih medaljona, srednjeg gaziranog pića i srednjeg pommes fritesa ima oko 930 Kcal. Više o nutritivnim vrijednostima i alergenima pročitaj na www.mcdonalds.hr.

Koliko prosječno kalorija sadrži Big Mac sendvič?

Big Mac sendvič ima prosječnu kalorijsku vrijednost od 495 Kcal. Bez skrivenih kalorija. Baci oko na svojstva i nutritivne vrijednosti Big Maca na www.mcdonalds.hr.

Koliko prosječno kalorija sadrži McDonald'sova pita od jabuka?

Budući da naša pita od jabuka ima u prosjeku 210 Kcal, možete uživati u njoj bez grižnje savjesti.

Zbog čega su neki proizvodi samo povremeno u ponudi McDonald'sa?

Mi volimo iznenađenja i zato ih priređujemo i vama kad poželite poseban gurmanski užitak. Na taj način, tijekom čitave godine uvodimo nove zanimljive proizvode kako bismo zadovoljili ukus čak i najzahtjevnijih gostiju, uz naše standardne sendviče koji su dostupni tijekom cijele godine i u svako doba dana.

Mogu li se u McCaféu naručiti i kupiti cijele torte za van?

U McCaféu možete dan ranije naručiti cijelu tortu za van i preuzeti je u dogovoreno vrijeme idućeg dana. Provjerite u vama najbližem McCaféu kakve sve fine delicije imamo u ponudi i s lakoćom naručite torte i kolače po vašem izboru.

Može li se u sklopu McMenua umjesto pommes fritesa naručiti salata?

Može. Ako naručite veliki McMenu, umjesto pommes fritesa možete odabrati miješanu salatu.

U kojim gradovima u Hrvatskoj posluje McDonald's?

Trenutačno poslujemo na 35 lokacija, 14 restorana nalazi se u Zagrebu, 2 u Osijeku, 3 u Rijeci, 2 u Zadru, 2 u Puli, 4 u Splitu te po jedan u Velikoj Gorici, Varaždinu, Karlovcu, Sisku, Šibeniku, Slavonskom Brodu i Poreču. Uz to, otvorili smo prvi McDonald's i na autocesti A1, na odmorištu Vukova Gorica. Veselimo se vašoj posjeti.

U kojim restoranima je moguće organizirati proslavu rođendana?

Lokacije na kojima je moguće slaviti rođendan su McDonald’s Vrbani, Avenue Mall, Varaždin, Split – Poljička, Osijek – Županijska ulica, Šibenik, Sisak, Zadar i Slavonski Brod. Točne adrese, telefonske brojeve i adrese elektroničke pošte za navedene lokacije možete pogledati klikom na lokacije. Proslavu rođendana možete rezervirati osobno, telefonski ili kroz naš sustav za rezervacije rođendana ovdje.

Jesu li dostupne pozivnice?

Za vaše smo mališane pripremili dva seta pozivnica - princeze i gusare, a možete ih osobno podići na odabranoj McDonald’s lokaciji.

Koliko djece možemo pozvati?

Broj djece na proslavi ovisi o veličini rođendanskog prostora i broju sjedećih mjesta. Maksimalan broj djece koja sudjeluju u proslavi određuje individualno svaki McDonald’s.

Koliko dugo traje rođendanska proslava?

Rođendanska proslava traje sat i pol, a igre i zabavu organiziramo ovisno o uzrastu djece.

Je li roditeljska pratnja obavezna?

Važno nam je da roditelj bude u blizini svog slavljenika ili slavljenice i dostupan na poziv, a ako se radi o djeci mlađoj od četiri godine, roditelj je obvezan prisustvovati i na samoj proslavi.

Postoji li dobno ograničenje za uzvanike?

Na rođendan su pozvani svi, bez obzira na dob, jedini je uvjet da roditelji slavljenika i uzvanika mlađih od četiri godine prisustvuju proslavi.

Što s alergijama?

Sve informacije o nutritivnim vrijednostima i alergenima možete pronaći na našoj web stranici, te nam se slobodno javite ukoliko postoji neka sumnja ili nedoumica, slobodno nam se javite. Preporučamo da se prije rođendana informirate o mogućim alergijama gostiju, a  informacije o alergenim i nutritivnim vrijednostima obvezni ste proslijediti roditeljima/skrbnicima.

Osiguravate li rođendansku tortu?

Možete birati između torte od jagode ili one od čokolade, a jedna je torta predviđena za osmero djece. Ne zaboravite samo ponijeti svjećice, jer njih nemamo u ponudi, i fotoaparat koji po želi možete ostaviti našim hostesama koje će za vas zabilježiti trenutke proslave.

Može li se igračka iz ponude u sklopu obroka Happy Meal kupiti i zasebno?

Može. Sve igračke koje su dio Happy Meala, mogu se kupiti i zasebno.

Zapošljavate li u McDonald'su samo djelatnike putem ugovora o radu ili i studente?

U McDonald’su je moguće zaposliti se i putem ugovora o radu i putem studentskog ugovora. Ako vas zanimaju uvjeti zapošljavanja ili otvorena radna mjesta, pogledajte našu web stranicu www.mcdonalds.hr/posao/prijavi-se-za-posao/ i pronađite sve što vas zanima. Možda baš postanemo kolege 😊

Kako mogu doći do kupona?

Kupone potražite u McDonald's aplikaciji i iskoristite ih kadgod i u kojem god McDonald'su želite. Za početak, potrebno je registirati se u našoj aplikaciji, a potom pratiti nekoliko koraka:

 

- Samo skenirajte svoj kupon i svi proizvodi s njega će biti dodani u vašu košaricu
- U istoj transakciji moguće je iskoristiti više kupona
- Više kupona moguće je iskoristiti samo s istog uređaja
- Ne morate čak niti ulaziti u poseban izbornik, samo prislonite svoj kupon na skener u bilo kojem trenutku tijekom narudžbe i nastavite dalje!

Što znači restoran budućnosti?

U moderno uređenim McDonald'sovim restoranima prema Made for You konceptu  više nema ranije pripremljenih burgera i krumpirića. Hrana se priprema samo za vas i to tek nakon narudžbe, što znači da proizvodi stižu još svježije pripremljeni.

Samposlužni kiosci

Uz klasično naručivanje na blagajni, gostima su na raspolaganju i samoposlužni kiosci. Naručite jelo po izboru, platite karticom i pratite broj narudžbe na monitoru pa željeni proizvod preuzmite na posebnom dijelu pulta za preuzimanje hrane. Na kiosku je moguće i skenirati kupone s popustom koji su dostupni isključivo na McDonald'sovoj mobilnoj aplikaciji. Narudžbu na kiosku moguće je zaključiti i plaćanjem gotovinom na blagajni.

Posluživanje za stolom

Posluživanje za stolom jednostavno je. Nakon unosa narudžbe na kiosku, gost uzima lokator koji se nalazi s bočne strane kioska i na ekranu kioska upisuje broj lokatora te odabire stol po želji i lokator postavlja na vidljivo mjesto. Prilikom donošenja narudžbe, djelatnik će preuzeti lokator sa stola.

Posluživanje za stolom moguće je i pri naručivanju na blagajni.

Voditelj odnosa s gostima

Za sve pitanja oko naručivanja hrane na kiosku i korištenja usluge posluživanja za stolom tu je Voditelj odnosa s gostima koji će goste pozdraviti, usmjeriti prilikom korištenja novih usluga te im pomoći oko različitih upita. Voditelja odnosa s gostima novo je radno mjesto u McDonald'su i zapošljava osobu koja brine o potrebama gostiju od trenutka njihovog ulaska u restoran kako bi im iskustvo posjeta bilo još jednostavnije i ugodnije.

Niste pronašli što tražite?

Preuzmite kupone

Pregledajte lokacije

Preuzmite aplikaciju

Saznajte o ponudama

Pročitajte novosti