Sigurnost u McDonald’su smatramo temeljem našeg poslovanja. Naša je odgovornost svakodnevno gostima servirati sigurnu hranu u sigurnom okruženju te sigurno radno okruženje za naše djelatnike.
Osnovni uvjet da bi se u McDonald’su posluživala sigurna hrana je pranje ruku sapunom i dezinficijensom jer pomaže u sprječavanju prenošenja potencijalno štetnih uzročnika, dok sigurnost hrane pratimo kroz čitav lanac opskrbe.
Što to točno uključuje?
#samosigurno prilikom izdavanja hrane na McDriveu:
• Naši djelatnici nose zaštitne maske i mjerimo im temperaturu po dolasku na posao
• Osigurali smo dovoljan broj jednokratnih zaštitnih rukavica za djelatnike kojima struka preporuča nošenje istih
• Naši djelatnici peru i dezinficiraju ruke najmanje svakih 30 minuta
• Najmanje svakih 30 minuta dezinficiramo uređaje za kartično plaćanje
#samosigurno prilikom pripreme hrane za dostavu:
• Naši djelatnici nose maske i rukavice kada pakiraju hranu za dostavu
• Naši djelatnici ostavljaju hranu na posebnom mjestu za preuzimanje hrane za dostavu
• Nema kontakta našeg djelatnika i dostavljača
• Sredstvo za dezinfekciju dostupno je i dostavljačima
Također:
• Uz uređaje za kartično plaćanje, minimalno svakih 30 minuta čistimo kase i druge ekrane sredstvom za pranje i dezinfekciju - kemijskim sredstvima u spreju visoke učinkovitosti i minimalno potrebnim kontaktnim vremenom za djelovanje
• Pojačano je i čišćenje, pranje i dezinfekcija svih radnih površina i pribora kojim se priprema hrana te drugih površina u restoranu
• Krenuli smo s dodatnom kompletnom dezinfekcijom pojedinih restorana od strane specijalizirane kompanije
• Svim djelatnicima, pri dolasku na posao, mjerimo temperaturu digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnike ćemo udaljiti s radnog mjesta te ih uputiti da se jave svom liječniku.
• Pojačali smo nadzor zdravstvenog stanja zaposlenika dok je kroz HACCP sustav implementirana „Politika zdravstvenog stanja zaposlenika“ koja djelatnike obvezuje da se u slučaju zdravstvenih sumnji jave poslodavcu. U slučaju sumnje ili dokaza o postojanju zdravstvenih smetnji, dotičnim zaposlenicima zabranjuje se ulaz u prostore restorana.
Vjerujemo da su ove mjere dovoljno učinkovite da osiguraju uvjete u kojima i dalje možete bezbrižno uživati u narudžbi iz McDonald'sa.