McDonald’s uredio sobe za djecu i roditelje u Klaićevoj

02/10/2015

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

U Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj otvoren je novouređeni drugi kat pedijatrije, a otvorili su ga sanacijski upravitelj Klinike dr. Zoran Bahtijarević i ministar zdravlja Siniša Varga, u prisustvu direktora McDonald’sa u Hrvatskoj, Pavela Pavličeka i ostalih donatora. Naime, upravo je McDonald’s bio jedan od ključnih donatora koji su pomogli u uređenju čija je ukupna vrijednost 2,200.000 kuna.

Projektom koji je trajao dva mjeseca poboljšani su uvjeti za boravak djece i roditelja, kao i smještajni kapaciteti. Na odjelu je omogućen boravak 16 majki uz dijete, a obnovljena je i blagovaonica za djecu, zatim prostor za ambulantu te čekaonica za roditelje. Svi su prostori klimatizirani i u svim se sobama nalaze novi televizori.

McDonald’s je u sklopu donacije za ovaj projekt u cijelosti uredio četiri sobe za djecu i njihove majke, a prostorije će nositi ime Ronald McDonald. Upravo je pod tim imenom McDonald’s pokrenuo svoj globalno poznati projekt – Ronald McDonald House Charities; kuće diljem svijeta u kojima odsjedaju obitelji čija su djeca hospitalizirana i primaju medicinski tretman.

„McDonald’s na svjetskoj razini, pa tako i u Hrvatskoj, veliku pozornost posvećuje i oboljelim mališanima te njihovom liječenju i oporavku u što ugodnijem ambijentu. Vjerujemo kako topao i ugodan ambijent dodatno utječe na psihu djeteta i ubrzava njegov oporavak.“, istaknuo je Pavel Pavliček koji je naglasio kako je uređenje Ronald McDonald soba u Klaićevoj prvi korak prema najvažnijem cilju – otvorenju prve Ronald McDonald kuće u Hrvatskoj.

„Trenutno postoje 322 Ronald McDonald kuće u 57 zemalja i regija, a ta će brojka nastaviti rasti i u budućnosti. Još ne možemo precizirati kad bi se u Hrvatskoj otvorila Ronald McDonald kuća, no voljeli bismo da to bude u sljedećih nekoliko godina.“, najavio je direktor McDonald’sa u Hrvatskoj kojemu je na donaciji zahvalio i sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti dr. Zoran Bahtijarević.

„Uz podršku Ministarstva zdravlja i brojnih donatora uređujemo stare prostore bolnice, a među njima je bio i drugi kat pedijatrije koji danas otvaramo s velikim zadovoljstvom. No, tu nećemo stati pa je tako u planu i uređenje jedinice intenzivnog liječenja i operacijskih sala kako bismo i ostalim našim bolesnicima omogućili bolje uvjete liječenja u narednih nekoliko godina“, istaknuo je dr. Zoran Bahtijarević.

Pročitaj novosti

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se