McDonald's uredio sobe u Klaićevoj bolnici za ugodniji boravak malih pacijenata

21/05/2019

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Donacijom vrijednom više od 100 tisuća nastavlja se dugogodišnje prijateljstvo

Kako bi poboljšao uvjete smještaja malih pacijenata i njihovih roditelja tijekom bolničkog liječenja, McDonald's je donacijom vrijednom više od 100 tisuća kuna obnovio Odjel za kirurgiju glave i vrata Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici čime se nastavlja ovo dugogodišnje prijateljstvo.

Za mališane su nabavljeni najmoderniji bolesnički kreveti, ormarići te udobne stolice za roditelje, čime se, oplemenjivanjem cjelokupnog interijera soba, osiguralo poboljšanje uvjeta smještaja pacijenata na odjelu i boravka roditelja tijekom hospitalizacije.

- Stalo nam je da mališanima, koji dane provode dane na liječenju, bude što ugodnije jer smatramo da će tako i njihov oporavak biti brži. McDonald’s je širom svijeta poznat po svojem humanitarnom djelovanju, a u Hrvatskoj već 20 godina tradicionalno organiziramo humanitarne akcije za opremanje dječjih bolničkih odjela diljem zemlje, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

Odjel, u kojem su obnovljene sobe br. 6 i 7, objedinjuje tri različite specijalističke struke: neurokirurgiju, oftalmologiju i otorinolaringologiju, a osnovan je unutar Klinike za dječju kirurgiju 1995. godine.  Godišnje se  na odjelu hospitalizira više od 1000 djece do 18 godina života iz cijele Hrvatske. Iz svih navedenih područja  obavljaju se  vrlo zahtjevni operativni zahvati na principima minimalno invazivne kirurgije  uz primjenu suvremenih endoskopskih  metoda. Tako se godišnje učini 150 – 200 operacija na mozgu i kralješničnoj moždini,  preko 600 operacija tonzila, postavljanja ventilacijskih cjevčica, operacija kongenitalnih anomalija u području glave i vrata, operacija strabizma  kao i drugih operativnih zahvata.

Osim bolnici u Klaićevoj s kojom suradnja traje već više od desetljeća, McDonald's je dosad pomogao i brojnim drugim zdravstvenim institucijama kao što je rodilište Sveti Duh u Zagrebu za koje je pomogao u prikupljanju sredstava za kupnju medicinske opreme, a ranije su obnovljeni i odjeli dječjih bolnica u Osijeku i u Rijeci.

 

Pročitaj novosti

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se