McDonald’s Hrvatska nastavlja s ulaganjima u lokalnu zajednicu

15/06/2015

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

McDonald’s Hrvatska i ove godine nastavlja s nacionalnim projektom društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje, a koji je pokrenut prošle godine. Vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte jedno je od temeljnih načela kompanije na globalnoj razini.

S obzirom da je riječ o pomaganju lokalnim zajednicama, svjetski poznati lanac za posluživanje hrane je u projekt odlučio uključiti i one najvažnije – građane lokalnih zajednica u kojima McDonald’s posluje. Stoga je u suradnji s gradskim vlastima Zagreba, Velike Gorice, Karlovca, Siska, Osijeka, Rijeke, Pule, Šibenika i Splita McDonald’s prikupio prijedloge od strane njihovih građana sukladne njihovim potrebama.

Prijedlozi će biti navedeni na informativnim lecima koji će biti dostupni svim posjetiteljima McDonald’sa, a uključivanjem građana u izbor projekta u koji će se investirati, McDonald’s im želi pružiti mogućnost da sami odluče i doprinesu kvaliteti života u svojoj zajednici.

„McDonald’s je rano prepoznao važnost suradnje sa lokalnom zajednicom u kojoj se nalaze naši objekti, a ovaj je projekt još jedan način da zahvalimo našim posjetiteljima na njihovoj vjernosti. Osim toga, svi navedeni projekti namijenjeni su poboljšanju kvalitete života građana diljem Hrvatske, stoga njihovo uključivanje u odabir projekata ima posebnu vrijednost i to nas jako veseli.“ naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna Hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

Upravo je Ray Krock, osnivač korporacije McDonald’s, kao jedno od temeljnih načela, naveo odgovornost prema zajednici u kojoj kompanija posluje, što znači aktivan angažman kroz društveno vrijedne projekte i sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima. Upravo je zato McDonald’s Hrvatska pri pokretanju projekta odlučio ulagati u područja koja su ključna u svakoj lokalnoj zajednici. Područja su to vezana uz okoliš, sport i djecu, a u koja tvrtka već godinama ulaže i na globalnoj razini.

Pročitaj novosti

Pročitaj novosti
Saznaj o ponudama
Naruči, skupljaj, uživaj
Preuzmi kupone
Pogledaj lokacije
Zaigraj i zabavi se