Sponzorstva

McDonald’s u Hrvatskoj posluje u skladu s principima društveno odgovornog poslovanja koje je u temeljnim okvirima odredio sam osnivač korporacije McDonald’s, vizionar Ray Kroc. Jedno od temeljnih načela je odgovornost prema zajednici u kojoj McDonald’s posluje, što uključuje i vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte te sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima, po kojima je McDonald’s poznat širom svijeta.

Kompanija je u velikoj mjeri vezana i uz sport i to na globalnoj razini. McDonald’s se je prvi put povezao s Olimpijskim igrama već 1968. godine, kada je osigurao hamburgere za sportaše u francuskom Grenobleu. Sponzorom Olimpijskih igara McDonald’s službeno postaje tijekom ljetnih igara u Montrealu 1976. godine, a svjetskim sponzorom igara 1996. godine pridruživanjem tzv. TOP Olimpijskom programu. Bio je to ujedno i prvi put u povijesti Olimpijskih igara da je brendirani restoran poslovao unutar Olimpijskog sela. Od tada, McDonald’s pruža hranu za sportaše diljem svijeta i na ljetnim i na zimskim Olimpijskim igrama.

McDonald’s Hrvatska posljednjih je godina ostvario i zapažene suradnje s hrvatskim sportašima podržavši uspješne hokejaše Medveščaka te olimpijke Anu i Luciju Zaninović koje su postale prve brend ambasadorice McDonald’sa u Hrvatskoj.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: