Pratitelj igrača

Pratitelj igrača ekskluzivni je program McDonald’sa, globalnog sponzora FIFA-e i UEFA-e. Program je namijenjen malenim ljubiteljima i ljubiteljicama nogometa mlađim od 11 godina, koji pobjedom u natječaju ostvaruju mogućnost sudjelovanja u najvećim svjetskim nogometnim natjecanjima. Naime, maleni pobjednici natječaja McDonald’sa koji su izabrani kao Pratitelji igrača istrčat će travnjake zajedno s najboljim svjetskim nogometašima. Uz izlazak na teren, mališani uživaju u brojnim nogometnim aktivnostima koje im omogućava McDonald’s.

McDonald’s Hrvatska već je nekoliko puta organizirao ovaj natječaj u Hrvatskoj pa je tako malena nogometašica Lana Kalesić sudjelovala u prvoj utakmici svjetskog prvenstva u Brazilu, Osječanin Fabijan Babić na europskom natjecanju u Poljskoj i Ukrajini, a ove godine desetogodišnji Lovro Dukić putuje u finale europskog prvenstva u Francuskoj!

Pratitelji igrača 2016.

Desetogodišnji Lovro Dukić iz Velike Gorice imat će čast držati za ruku neke od nogometnih zvijezda uoči finalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj!

U društvu malenih pratitelja igrača koji će uoči finalne utakmice Eura, u francuskom gradu Saint-Denis 10. srpnja, držati za ruke najveće nogometne zvijezde, bit će i desetogodišnji Lovro Dukić  iz Velike Gorice. Maleni Lovro odabran je u sklopu programa pratitelja igrača koji je organizirao McDonald’s, globalni sponzor UEFA-e, a u sklopu programa jedno dijete iz Hrvatske odlazi na finalnu utakmicu Eura u Francuskoj.

U izbornoj komisiji bili su mlada zvijezda Dinama Marko Pjaca, poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić te profesorica likovne kulture Helena Ohnjec. Na prvu ih je osvojio crtež malog Lovre, a kao uvod u istrčavanje na francuski travnjak, McDonald’s je malenog Lovru odveo i na stadion Maksimir gdje se maleni pobjednik družio s jednime od članova žirija, Dinamovim nogometašem Markom Pjacom, koji mu je tom prilikom pokazao i par vještih poteza loptom.

„Sretan sam, presretan. Ne mogu još uvijek vjerovati da mi se ovo sve dogodilo. Prvo mi je tata rekao da ću biti pratnja, a onda su me još zvali i na fotografiranje na Maksimir s Markom Pjacom. Stvarno su mi se ispunile sve želje i jedva čekam da izađem na teren u finalu. Veselim se što će tata ići sa mnom i znam da će biti ponosan kad izađem s ostalim pratiteljima na teren.“, uzbuđeno je prokomentirao simpatični Lovro koji je osvojio i Marka Pjacu.