McDonald’s Pratitelji igrača na UEFA EURO 2012

Izabran pobjednik izbora za McDonald's Prijatelja igrača za UEFA EURO 2012

(Zagreb, 12.svibnja 2012.) – Nakon što je u središnjicu McDonald’sa u Zagrebu, pristiglo više od 300 zajedničkih kreativnih radova djece i roditelja iz čitave Hrvatske, izabran je pobjednik izbora za McDonald’s Pratitelja igrača na UEFA EURO 2012™, koji će imati čast istrčati na teren, držeći za ruku nekog od hrvatskih nogometnih reprezentativaca uoči utakmice Hrvatska-Irska u Poznanu, 10. lipnja ove godine.

Hrvatski predstavnik McDonald’s Pratitelja igrača na UEFA EURO 2012, Fabijan Babić dolazi iz Osijeka, ima samo šest godina, ali od najmanjih je nogu fasciniran nogometom, često sa svojim tatom odlazi na utakmice, zajedno gledaju TV prijenose lige prvaka, a uskoro će krenuti i na treninge u jednu nogometnu akademiju. Obožava hrvatsku nogometnu reprezentaciju, posebno Luku Modrića i Domagoja Vidu, a sedam godina napunit će upravo u Poznanu, 11.06.! Sve smo to doznali od Fabijanove mame, gđe. Marije Borić koja je i napisala tekst zašto bi baš Fabijan trebao postati Pratiteljem igrača. Fabijan će ipak u Poznan otputovati sa svojim tatom Ivicom, te će tri nezaboravna dana provesti u druženju s drugom djecom i roditeljima iz čitave Europe. Na putovanje avionom u Poznan, Fabijan kreće 09.lipnja, dan uoči utakmice Hrvatska-Irska, kako bi se s drugom djecom stigao pripremiti za izlazak na teren, gdje će zajedno s hrvatskom reprezentacijom odslušati i hrvatsku himnu, te na najljepši način uveličati početak ove značajne utakmice.

Izborna komisija koja je odabrala pobjednički zajednički rad, sastavljena je u sportsko-umjetničko-pedagoškom timu, u kojem je uz poznatog nogometaša, Silvia Marića, glavnu riječ u smislu umjetničkog odabira dječjih crteža imao prof. Damir Medvešek, poznati hrvatski akademski slikar i profesor na akademiji likovnih umjetnosti, te glavni slikar HNK, uz pedagoško stručno oko dipl.učiteljice, Snježane Horvat, koja radi u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Komisija je imala težak zadatak odabrati najbolji rad između svih pristiglih radova, ali ih je kreativnost crteža malog Fabijana Babića uistinu oduševila. Mjesto Prve zamjene pobjednika Fabijana, pripala je djevojčici Iki Jančiković iz Zagreba, dok je još 3 osobito lijepa rada komisija odlučila nagraditi i posebnim nagradama, pa će trojica dječaka provesti ovog ljeta tjedan dana na Rabu u Nogometnoj Akademiji Marić, u kojoj će uz osobno vodstvo Silvia Marića imati priliku naučiti nogometne vještine, ali i učiti engleski i njemački jezik, te uživati na moru s ostalim mladim nogometnim nadama.

Ovo je treći puta da djeca iz Hrvatske sudjeluju na svjetskim i europskim nogometnim prvenstvima kao Pratitelji igrača – prvi puta je to bilo 2006. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Berlinu, potom 2008. na Europskom nogometnom prvenstvu u Klagenfurtu, a sada je na red došao i Poznan 2012.! U McDonald’su nisu zaboravili niti na odrasle nogometne fanove, pa je tako upravo počela velika nagradna igra, koja će trajati do 27.05.2012., u kojoj se uz malo sreće mogu osvojiti ulaznice za sve tri utakmice hrvatske reprezentacije u Poljskoj, zajedno s plaćenim putovanjem i smještajem, kao i glavna nagrada: 2 ulaznice za finale u Kijevu UEFA EURO 2012, uz osiguran prijevoz avionom te trodnevni hotelski smještaj za dvije osobe. Više informacija o nagradnoj igri kao i svim novostima u McDonald’su, možete doznati na www.mcdonalds.hr ili službenoj McDonald’s Hrvatska Facebook stranici.

Za više informacija: Deana Stipanović, Voditeljica odjela za odnose s javnošću, Globalna hrana d.o.o. – nositelj franšize McDonald’s za područje RH, Rudeška cesta 87a, 10 000 Zagreb, Tel: 01 3670 818, Fax: 3881 199, Email: hr-info@hr.mcd.com, www.mcdonalds.hr

Pogledaj galeriju


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: