Ronald McDonald

Ronald McDonald poznat je širom svijeta prije svega po svojem vedrom duhu ali i po tome što on simbolizira McDonald’sovu uključenost u lokalnu zajednicu u kojoj posluje – prije svega kroz humanitarne aktivnosti, pomaganje dječjim bolnicama ili raznim projektima koji su namijenjeni za pomoć djeci.

Humanitarna zaklada Ronald McDonald House Charities jedna je od najvećih na svijetu a Ronald McDonald njen je najpoznatiji predstavnik. Ronald McDonald uz to što redovno sudjeluje u raznim humanitarnim inicijativama sudjeluje i u edukativnim programima, poput onog o sigurnosti u prometu ili važnosti bavljenja sportom i kretanja općenito.

Ronald McDonald pokušat će vas uvijek razveseliti jer njegova je priroda vesela i vedra, kao što to i sam njegov izgled govori. Ronald McDonald ne promovira proizvode iz McDonald’sa i ni na koji način nije maskota poput drugih. Njegova je misija činiti uvijek nešto dobro, pa makar to značilo i nasmijati vas kada ga sretnete u šetnji gradom.

Ali iznad svega, on je tu kako bi nas potaknuo da budemo aktivni u svojoj zajednici i uključili se u humanitarne akcije kojima je cilj pomoći djeci, odnosno institucijama koje se brinu za djecu. Najpoznatija McDonald’sova humanitarna inicijativa zove se McHappy Day i održava se u McDonald’sima širom svijeta – stotine milijuna dolara prikupe se na taj dan u više od 100 zemalja svijeta, u svrhu pomoći čitavom nizu humanitarnih projekata namijenjenih za pomoć djeci.

U Hrvatskoj se McHappy Day održava u svim McDonald’sovim lokacijama već devet godina za redom. Najčešće je cilj pomoć u nabavi medicinske opreme za dječje bolnice ili odjele bolnica koji skrbe o djeci, odnosno za institucije koje skrbe o djeci.

Želite li upoznati Ronalda McDonalda, provjerite kada će on biti u vašem gradu – i neka njegova vedrina uljepša i vaš dan!


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: