Najmlađi Zadrani obilježit će Dan planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje diljem svijeta organiziraju se mnoge aktivnosti čiji je cilj podsjetiti nas u kakvom je stanju priroda i što svatko od nas može učiniti kako bismo očuvali sve njezine ljepote. Kako bi tu poruku prenio i najmlađima, u suradnji s Laboratorijem zabave McDonald’s je u subotu, 22. travnja, od 10 do 12 sati u zadarskom restoranu za najmlađe pripremio kreativnu i zabavnu radionicu.

Najmlađi posjetitelji restorana obilježit će ovaj važan dan sudjelovanjem u interaktivnoj priči te izradom proljetnih ukrasa od recikliranih materijala. Prije kreativnih radionica posvećenih Danu planeta Zemlje, tete pričalice ispričat će zanimljivu priču o malenom dječaku iz Afrike po imenu Ipamanondas. Ova tradicionalna afrička priča prati dječaka kojemu roditelji daju razne zadatke, no on nikako da shvati kako ih izvršiti. Završava lijepom poukom o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi.

Nakon priče, slijedi izrada raznobojnih proljetnih ukrasa. Sudionici radionice prvo će napraviti cvjetnu krunu veselih boja kojom će pozdraviti proljeće i sunčane dane, nakon čega slijedi izrada mobila, šarmantnih i delikatnih skulptura koje pokreće strujanje zraka. Mališani će planete i drveće za ukrase izraditi od recikliranog materijala, a moći će ih i ponijeti u svoje domove kako bi njima ukrasili svoj vrt ili balkon. Uz cvijeće i drveće, radionica će uključiti još neke važne sudionike prirodnog svijeta. Djeca će napraviti i nekoliko šarenih bubica koje će se brinuti o cvijeću na njihovim krunama te tako naučiti da su životinje važan dio održavanja prirode živom.

Cilj radionice je kroz edukativne i zabavne priče i zadatke zajednički izraziti dobrodošlicu proljeću i proslaviti Dan planeta Zemlje. Izradom ukrasa od recikliranog materijala McDonald’s će malim Zadranima prenijeti važnu lekciju iz ekologije – da se gotovo sve stvari mogu prenamijeniti kako bi se stvorilo nešto novo i drugačije.

Carstvo dječje mašte u radionicama u McDonald'su

Jedinstvena prilika za vesele obiteljske trenutke uz obilje dječjeg smijeha i kreativnosti čeka posjetitelje McDonald’sovih restorana u nadolazećim mjesecima. Naime, u suradnji s Laboratorijem zabave McDonald’s organizira kreativne radionice za najmlađe u sklopu kojih djeca mogu uživati u interaktivnoj priči i radionici izrade ukrasa.

Radionice su tematski prilagođene s obzirom na doba godine pa je tako tijekom predblagdanskog razdoblja održana božićna radionica i izrada blagdanskih ukrasa. Na sljedećoj radionici najmlađi posjetitelji ispunili su slobodno vrijeme tijekom zimskih praznika uz priču o izgubljenoj zvijezdi i izradu čarobne zimske teglice. Posebnost pripovijedanja u sklopu radionice je interaktivni karakter priča. Tete pričalice tako odvode djecu u neki drugi svijet tako što su mališani aktivni sudionici i stvaratelji priče. Nakon maštovitih zgoda s važnom poukom na kraju, sudionici kreću u izradu ukrasa i uporabnih predmeta koji su tematski povezani s pričom, a koje mogu ponijeti doma. Time dobivaju uspomenu na provedeno vrijeme u McDonald’sovom restoranu, a pomoću ukrasa mogu ponovno ispričati istu priču svojim prijateljima i obitelji.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: