Za naš ljepši kvart!

Projekt „Za naš ljepši kvart“ dio je društveno-odgovorne politike poslovanja McDonald’sa u Hrvatskoj, pokrenut 2014. godine. Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana diljem Hrvatske, a kojima McDonald’s na ovaj način želi zahvaliti na ljubavi i vjernosti koja traje već 20 godina. Projekt se odvija uz pomoć gradskih vlasti, sportskih i civilnih udruga iz najvećih hrvatskih gradova koji predlažu tri projekta koje bi željeli provesti u svojim gradovima.

Za naš ljepši kvart 2017.

Na temelju uvida u želje građana, za četvrto izdanje projekta započeli smo izgradnju učionica na otvorenom. Nakon što smo u suradnji s predstavnicima lokalnih vlasti pronašli nekoliko potencijalnih lokacija, konačne lokacije odabrane su na temelju glasova građana putem društvenih mreža. Tako će se u sklopu četvrtog izdanja McDonald’sovog društveno odgovornog projekta izgraditi sveukupno 13 učionica na otvorenom u 11 gradova diljem Hrvatske.

U Zagrebu otvorena prva u nizu učionica na otvorenom

Prva u nizu učionica na otvorenom izgrađena je u zelenom okruženju Osnovne škole Savski gaj u Zagrebu, a otvorenju su prisustvovali direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček, ambasador projekta Toni Milun, predstavnica Grada Zagreba Katarina Milunić i ravnatelj Osnovne škole Savski gaj Matija Bajić. Projekt su svojim dolaskom podržali i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, hrvatski gimnastički reprezentativac Tin Srbić i hrvatska taekwondo reprezentativka Kristina Beroš te predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Senka Soldat.

„Izgradnjom učionica na otvorenom želimo najmlađim stanovnicima gradova omogućiti učenje u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Novi modeli obrazovanja nužni su kako bi nadolazeće generacije kroz kreativno usvajanje znanja postale vrijedni članovi društva budućnosti. Naš doprinos tomu iskaz je zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo McDonald’sa i lokalnih zajednica diljem Hrvatske.“, rekao je direktor McDonald’sa Pavel Pavliček, osvrnuvši se na trajanje projekta i dugogodišnju prisutnost kompanije u Hrvatskoj.

Prvim predavanjem u novootvorenoj učionici na otvorenom ambasador projekta Toni Milun probio je led i pokazao kako to izgleda kada se matematika usvaja u okruženju prirode. Prisjećajući se i svojih iskustva u školskim klupama naš najpoznatiji profesor napomenuo je da kroz učenje na otvorenom postoji veća mogućnost povezivanja nastavnog gradiva sa svakodnevnim životom, čime potičemo dječju kreativnost, sposobnost rješavanja problema i komunikacijske vještine.

„Sjećam se da smo mi u školi imali samo jedan jedini sat na otvorenom i to baš iz matematike. Sama činjenica što smo promijenili okruženje puno mi je značila. Iz današnje perspektive profesora mogu reći da ovakva vrsta nastave potiče i profesore i učenike da budu kreativniji i da pronađu nove načine kako prenijeti i usvojiti znanje. Ne smijemo zaboraviti ni boravak na svježem zraku, ali i svijest o važnosti očuvanja okoliša koja se ovakvom vrstom nastave može još bolje razviti i očuvati do odrasle dobi.“, zaključio je Milun.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: