Za naš ljepši kvart!

Projekt „Za naš ljepši kvart“ dio je društveno-odgovorne politike poslovanja McDonald’sa u Hrvatskoj, pokrenut 2014. godine. Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana diljem Hrvatske, a kojima McDonald’s na ovaj način želi zahvaliti na ljubavi i vjernosti koja traje već 20 godina. Projekt se odvija uz pomoć gradskih vlasti, sportskih i civilnih udruga iz najvećih hrvatskih gradova koji predlažu tri projekta koje bi željeli provesti u svojim gradovima.

Za naš ljepši kvart 2017.

Priključite se glasanju za učionicu na otvorenom i u Vašem gradu! Više informacija saznajte u Facebook aplikaciji Za naš ljepši kvart.

Za naš ljepši kvart 2016.

Projekt „Za naš ljepši kvart“, usmjeren na sadržaje za djecu i obitelji u gradovima diljem Hrvatske, uspješno je ušao u svoju treću godinu. Po prvi put, u projekt se uključio i grad Zadar, čime je ukupan broj gradova narastao na 11. Gradovi su, kao i prethodnih godina, dali su po tri prijedloga čiji je cilj poboljšanje kvalitete života građana. Svi zainteresirani mogli su glasati za svoje favorite u McDonald’s restoranima, a ukupno je glasalo više od 30 000 ljudi!

Nakon završetka glasanja, slijedi realizacija projekata. Neki od pobjedničkih projekata su sanacija igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Jarunu, donacija dječjeg namještaja za sigurnu kuću žrtava obiteljskog nasilja u Varaždinu i sufinanciranje Školskog trga u Rijeci, u čijem su osmišljavanju sudjelovala i djeca.

Projektom „Za naš ljepši kvart“ McDonald’s će tako ove godine uložiti ukupno 400 000 kuna u 11 gradova diljem Hrvatske. Većina predloženih projekata je u protekle tri godine najviše bila orijentirana na sadržaje za djecu i obitelji te školarce, a sve je više i prijedloga za ekološki orijentirane projekte poput solarnog drveta koje je prošle godine predloženo u Osijeku na Trgu slobode ili, pak, solarne klupe predložene u Šibeniku i Varaždinu.

Odabrani projekti po gradovima

ZAGREB – sanacija igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na otoku Trešnjevka na Jarunu

VELIKA GORICA – uređenje dječjih igrališta u Dječjem vrtiću Ciciban

KARLOVAC – uređenje prostora za rehabilitaciju djece u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži

VARAŽDIN – dječji namještaj za sigurnu kuću žrtava obiteljskog nasilja

SISAK – projekt „Tjelesna i zdravstvena kultura za učenike s teškoćama u razvoju”

OSIJEK – uređenje dječjeg igrališta u Parku kneza Branimira

RIJEKA – sufinanciranje Školskog trga u centru grada

PULA – igrala za dječje igralište u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda

ZADAR – sportska oprema za mlađe uzraste Košarkaškog kluba Zadar

ŠIBENIK – sportska oprema za javnu ustanovu „Sportski objekti”

SPLIT – sufinanciranje obnove krovišta Centra za autizam


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: