Humanitarne inicijative

Ponosni smo što naši vjerni gosti uvijek prepoznaju McDonald’sove humanitarne inicijative i rado im se odazivaju. Priključite se i vi, jer svaki doprinos našoj zajedničkoj akciji znači više davanja onima kojima je to najpotrebnije.

McHappy Day inicijativa, po kojoj je McDonald’s poznat diljem svijeta, usmjerena je na pomoć djeci.

Prošle godine tvrtka McDonald’s Hrvatska podržala je Kliniku za dječje bolesti Zagreb, poznatiju pod imenom „Klaićeva“. Tijekom studenog dio prihoda od prodaje svakog McMenija bio je namijenjen potrebama ove izuzetno važne institucije u svrhu omogućavanja što ugodnijeg boravka svoj djeci, pacijentima bolnice.

Dobri ciljevi uvijek nađu dobre zagovornike te je tako našu humanitarnu akciju podržao i Hrvatski olimpijski odbor te poznati hrvatski sportaši koji su svojim sudjelovanjem u projektu podignuli svijest o važnosti donacije najvećoj i jedinoj samostalnoj bolnici namijenjenoj liječenju djece u Hrvatskoj.

Prethodnih godina u sklopu ove McDonald’sove humanitarne inicijative donirala su se sredstva u svrhu nabave medicinske opreme za Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu te dječje odjele bolnica u Karlovcu, Osijeku i Rijeci. U suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem, McDonald’s u Hrvatskoj pomogao je u izgradnji nekoliko dječjih igrališta na deminiranim područjima u Slavoniji i Banovini, omogućio nabavu didaktičke opreme za Centre za djecu s posebnim potrebama u Zagrebu i Šibeniku te pomogao pri uređenju Doma za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima.

Svaki McDonald’s u Hrvatskoj uključuje se i u brojne druge humanitarne aktivnosti tijekom godine, bilo u vlastitoj organizaciji ili sudjelovanjem u raznim zajedničkim humanitarnim projektima. U nekoliko navrata, McDonald’s u Hrvatskoj, pomogao je donacijama u hrani i Caritasove pučke kuhinje te se uključio u niz različitih lokalnih humanitarnih inicijativa.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: