Najčešća pitanja

1.

Od čega se pripremaju Chicken McNuggets pileći medaljoni?

Mnogi ne znaju ali naši pileći medaljoni Chicken McNuggets sastoje se od 100% pilećih prsa vrhunske kvalitete. Mesu se dodaju samo sol i začini te se zatim panira i potpuno termički obrađuje prženjem u visokokvalitetnom biljnom ulju od suncokreta i uljane repice u kontroliranim uvjetima, uvijek pri istoj temperaturi i jednakom vremenu prženja. Tko još tako brine o svojim pilećim medaljonima? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

2.

Kakvo meso koristite za pripremu Big Mac sendviča?

Mnogi ne znaju ali goveđi odresci u McDonald’sovim sendvičima napravljeni su od 100% goveđeg mesa, isključivo od visokokvalitetnih komada mesa prednje četvrti i flama. U njima nema nikakvih dodataka, boja ni konzervansa-jedino čime se začinjuju su sol i papar, i to nakon pečenja na grilu bez dodataka masnoća. Možete biti posve sigurni da su svi naši mesni proizvodi provjerena porijekla i vrhunske kvalitete jer prolaze detaljne kontrole kako bi ispunili stroge standarde i zajamčili zdravstvenu ispravnost. Tko još tako brine o svojim hamburgerima? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

3.

Kakav krumpir koristite za pripremu pommes fritesa?

Mnogi ne znaju ali naš poznati pommes frites reže se iz najkvalitetnijih cijelih krumpira posebne duguljaste sorte naziva Russet Burbank, uzgojenih ekskluzivno za McDonald’s. Naš pommes frites je svjetski poznat upravo zbog vrhunske kvalitete sirovina te visokog standarda pripreme. Hrskavost postižemo rezanjem dugačkih krumpira na tanke komade, a zlatnu boju prženjem u visokokvalitetnom 100% biljnom ulju od suncokreta i uljane repice. Posebno pazimo da kora krumpira bude odstranjena pa je nećete pronaći na našem krumpiriću. Tko još tako brine o svojem pommes fritesu? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

4.

Kakvu salatu poslužujete u McDonald'su?

Mnogi ne znaju ali salata koja se poslužuje u McDonald’su uistinu raste na domaćim poljima najboljih dobavljača i bere se ručno. Čitav proizvodni proces odvija se pod budnim okom stručnih agronoma. Rezanje i pranje salate u hladnoj vodi te njeno pakiranje odvija se u kontroliranim uvjetima, pri niskoj temperaturi. Od polja do krajnjeg korisnika, salata se u iznimno kratkom vremenu transportira u neprekinutom hladnom lancu pri temperaturi od +1 do +4 *C. Na taj način je u potpunosti sačuvana njena svježina, hrskavost, karakterističan okus i hranjiva vrijednost zbog čega je vrlo bogata vlaknima, mineralima i vitaminima. Gotove porcije salate uvijek se svježe poslužuju našim gostima. Tko još tako brine o svojoj salati? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

5.

Kakvo ulje koristite za pripremu pommes fritesa, Chicken McNuggetsa i voćnih pita?

Mnogi ne znaju ali za prženje naših pommes fritesa, pilećih odrezaka i medaljona, ribljih filea te voćnih pita korisimo 100% biljno ulje od suncokreta i uljane repice, koje je u prehrani potrebno za rast i razvoj (osobito mozga i živčanog sustava) te kao izvor energije. Svaki od sastojaka prži se u svojoj posebnoj fritezi pri točno određenoj temperaturi i vremenu prženja. Ulje se svaki dan filtrira a njegovu kakvoću također svaki dan provjeravamo specijalnim indikatorima koji mjere količinu slobodnih masnih kiselina te se u skladu s time ulje redovno mijenja. Naše ulje ima najnižu moguću razinu transmasnih kiselina od samo 2%. Radi se o vrhunskom ulju mješavine suncokretovog i repičinog biljnog ulja koju su razvili najveći svjetski stručnjaci upravo kako bi osigurali da ne podiže zasićene masne kiseline i ne mijenja okus hrane.Tko još tako brine o pripremi svojih sastojaka? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

6.

Koliko često filtrirate i mijenjate ulje u kojem pripremate hranu?

Ulje se svaki dan filtrira a njegovu kakvoću također svaki dan provjeravamo specijalnim indikatorima koji mjere količinu slobodnih masnih kiselina te se u skladu s time ulje redovno mijenja. Naše ulje ima najnižu moguću razinu transmasnih kiselina od samo 2%. Radi se o vrhunskom ulju mješavine suncokretovog i repičinog biljnog ulja koju su razvili najveći svjetski stručnjaci upravo kako bi osigurali da ne podiže zasićene masne kiseline i ne mijenja okus hrane.Tko još tako brine o pripremi svojih sastojaka? Sve nutricionističke vrijednosti naših proizvoda možete saznati pored opisa svakog pojedinog proizvoda.

7.

Kakvu kavu koristite u McDonald'su?

Sva kava koju poslužujemo u McDonald’su, osim što je najviše kvalitete, ima i Rainforest Alliance certifikat koji se odnosi na društveno odgovorno poslovanje. Ovaj certifikat jamči da je kava uzgojena na farmama koje štite i ne ugrožavaju šume, rijeke, tlo i divlje životinje; farmama koje poštuju sva prava radnika koji tamo rade i u cjelosti funkcioniraju u skladu s održivim razvojem.

8.

Postoje li podaci o nutritivnim vrijednostima za sve McDonald'sove proizvode i gdje ih se može pronaći?

McDonald’s je jedini koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

9.

Postoje li podaci o alergenima za sve McDonald'sove proizvode i gdje ih se može pronaći?

Podatke o alergenima za svaki proizvod, zajedno s detaljnim informacijama o nutricionističkoj vrijednosti proizvoda možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

10.

Koliko prosječno kalorija sadrži McDonald'sov Shake?

U prosjeku, mali Shake ima kalorijsku vrijednsot od 220 Kcal a veliki Shake 440 Kcal. McDonald’s nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

11.

Koliko prosječno kalorija sadrži Happy Meal obrok?

Ovisno o odabranoj kombinaciji Happy Meal obroka razlikuje se i kalorijska vrijednost pojedine kombinacije. U prosjeku, čitav Happy Meal obrok ima kalorijsku vrijednost oko 645 Kcal. McDonald’s je jedini koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

12.

Koliko prosječno kalorija sadrži Chicken McNuggets McMenu?

Ovisno o odabranoj varijanti Chicken McNuggets McMenua razlikuje se i broj kalorija. U prosjeku, Chicken McNuggets McMenu koji se sastoji od 6 pilećih medaljona, srednjeg gaziranog pića i srednjeg pommes fritesa ima kalorijsku vrijednost oko 930 Kcal.

McDonald’s je jedini koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

13.

Koliko prosječno kalorija sadrži Big Mac sendvič?

Big Mac sendvič ima prosječnu kalorijsku vrijednost od 495 Kcal. McDonald’s je jedini koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

14.

Koliko prosječno kalorija sadrži McDonald'sova pita od jabuka?

McDonald’sova pita od jabuka ima prosječnu kalorijsku vrijednost od 210 Kcal. McDonald’s je jedini koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svojeg proizvoda, uključujući i podatke o alergenima – sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok a također, sve informacije dostupne su i na web stranici www.mcdonalds.hr kada kliknete na odabrani proizvod.

15.

Može li se u sklopu Happy Meala odabrati voće?

Jabuka se nalazi u McDonald’sovoj ponudi, u okviru mogućih varijanti odabira Happy Meal obroka, a možete je kupiti i zasebno. Vjerojatno je svima poznata engleska izreka da “jedna jabuka dnevno drži liječnika daleko”. Kraljica voća-jabuka, uistinu ima veliku nutritivnu vrijednost i brojne dokazane dobrobiti za zdravlje pa je svakako trebamo uključiti u našu redovnu prehranu.

Ukusne, slatke i aromatične jabuke uzgaja renomirani domaći proizvođač Fragaria. Jabuka koja vas očekuje u McDonald’su, uzgojena je na domaćim plantažama moslavačkih obronaka uz puno ljubavi i stručne brige agronoma oko svakog detalja kako bi se gostu osigurala njena vrhunska kvaliteta i svježina.

16.

Kakve sve kombinacije Happy Meal obroka su u ponudi?

Obrok za svoje dijete odabirete i slažete sami –ponuđene kombinacije su različite a svi sastojci najbolje su kvalitete i okusa. Možete odabrati između Hamburgera, Cheeseburgera, Chicken McNuggetsa, McToasta ili Snack Wrapa. Kako bismo vam olakšali izbor, uz slikovni prikaz sastavnih dijelova Happy Meala, za svaki proizvod možete provjeriti i njegov nutritivni sastav, energetsku vrijednost te odmah dobiti informaciju o alergenima, što je osobito vrijedno za svakog roditelja čije je dijete alergično na pojedine sastojke hrane. Sve informacije možete pronaći na svakom našem podlošku ili na web stranici www.mcdonalds.hr. Od nedavno, dio je mogućih kombinacija u sklopu Happy Meala je domaća svježa jabuka, svježa salata ili McMüsli. Uz obrok po vašem izboru, u sklopu Happy Meal paketa nalazi se i igračka koju možete izabrati iz aktualnog programa a možete je kupiti i zasebno.

17.

Može li se igračka iz ponude u sklopu Happy Meal obroka kupiti i zasebno?

Može – igračka se dobije u sklopu Happy Meal obroka ali je možete kupiti i zasebno.

18.

Zbog čega su neki proizvodi samo povremeno u ponudi McDonald'sa?

McDonald’s u Hrvatskoj, kao i širom svijeta ima određenu standardnu ponudu proizvoda koji su uvijek u ponudi, te određene proizvode koji su promotivni, odnosno koji su u ponudi samo određeno vrijeme tijekom godine. Na ovaj način tijekom čitave godine obogaćujemo našu standardnu ponudu i uvodimo nove zanimljive proizvode, sve kako bismo zadovoljili želje i očekivanja naših gostiju.

19.

Mogu li se u McCaféu naručiti i kupiti cijele torte za van?

U McCaféu možete dan ranije naručiti cijelu tortu za van i preuzeti je u dogovoreno vrijeme idućeg dana. Provjerite u vama najbližem McCaféu kakve sve fine delicije imaju u ponudi i s lakoćom naručite torte i kolače po vašem izboru.

20.

Može li se u sklopu McMenua umjesto pommes fritesa naručiti salata?

Da, ukoliko naručite veliki McMenu, umjesto pommes fritesa možete odabrati miješanu salatu.

21.

Zapošljavate li u McDonald'su samo djelatnike putem ugovora o radu ili i studente?

U McDonald’su moguće je zaposliti se i putem ugovora o radu i putem studentskog ugovora. Na našoj web stranici možete pronaći detaljnije informacije o mogućnostima zapošljavanja kao i o našoj brizi za ljudske potencijale.

22.

U kojim gradovima u Hrvatskoj posluje McDonald's?

Trenutno u Hrvatskoj posluje 30 McDonald’sa od kojih se njih 13 nalazi u Zagrebu, 2 u Osijeku, 2 u Rijeci, 2 u Zadru, 4 u Splitu te po jedan u Velikoj Gorici, Varaždinu, Karlovcu, Sisku, Šibeniku, Puli i Slavonskom Brodu.

23.

Što se događa s upotrebljenim uljem iz McDonald'sa?

Sve upotrijebljeno ulje iz svih McDonald’sa u Hrvatskoj se predaje na preradu u biodizel gorivo.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: