Lokalna sponzorstva

Sestre Zaninović prve ambasadorice McDonald'sa u Hrvatskoj

McDonald’s Hrvatska potpisao je dvogodišnji ugovor o sponzorstvu s hrvatskim taekwondo sportašicama Anom i Lucijom Zaninović, koje su ujedno i prve ambasadorice McDonald’s brenda u Hrvatskoj. Nakon prošlogodišnje suradnje na McDonald’sovom humanitarnom projektu za pomoć Klaićevoj bolnici u Zagrebu, McHappy Day, koji su sestre Zaninović revno podržale, ključni ljudi McDonald’sa Hrvatska zainteresirali su se za podršku simpatičnim sportašicama putem ugovora o sponzorstvu.

„Ana i Lucija Zaninović svojom predanošću i rezultatima, aktivnim načinom života i iskrenom pozitivnošću utjelovljuju sve ključne vrijednosti McDonald’s brenda. Osim toga, sestre Zaninović su i naše redovne drage gošće u splitskom McDonald’su, koje su nas podržale kad nam je to bilo iznimno važno. Sretni smo što smo im u prilici uzvratiti.“, izjavio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o., nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

McDonald’s u Hrvatskoj posluje u skladu s principima društveno odgovornog poslovanja koje je u temeljnim okvirima odredio sam osnivač korporacije McDonald’s, vizionar Ray Kroc. Jedno od temeljnih načela je odgovornost prema zajednici u kojoj McDonald’s posluje, što uključuje i vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte te sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima, po kojima je McDonald’s poznat širom svijeta. Svaki McDonald’s u Hrvatskoj uključuje se i u brojne druge humanitarne aktivnosti tijekom godine, bilo u vlastitoj organizaciji ili sudjelovanjem u raznim zajedničkim humanitarnim projektima.

Kompanija je u velikoj mjeri vezana i uz sport i to na globalnoj razini. McDonald’s se je prvi put povezao s Olimpijskim igrama već 1968. godine, kada je osigurao hamburgere za sportaše u francuskom Grenobleu. Sponzorom Olimpijskih igara McDonald’s službeno postaje tijekom ljetnih igara u Montrealu 1976. godine, a svjetskim sponzorom igara 1996. godine pridruživanjem tzv. TOP Olimpijskom programu. Bio je to ujedno i prvi put u povijesti Olimpijskih igara da je brendirani restoran poslovao unutar Olimpijskog sela. Od tada, McDonald’s pruža hranu za sportaše diljem svijeta i na ljetnim i na zimskim Olimpijskim igrama.


Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: